MALI ZAGREBAČKI VODIČ ZA VALENTINOVO Romantične večere od 250 do 690 kuna
Valentinovo je jedan od najboljih restoranskih dana u godini. Mnogi kažu i najbolji. Skoro svi restorani za Valentinovo su redovito puni, a mnogi prodaju večere u dva termina. Većina restorana priprema posebne jelovnike za Valentinovo, premda postoje i neke iznimke. Evo malog vodiča kroz restoranski Zagreb za Valentinovo
1. Le Bistro, Esplanada, Mihanovićeva

Esplanadin Le Bistro za Valentinovo nudi uobičajeni a la carte meni, kako bi gosti mogli birati između dva različita iskustva. Glavni Esplanadin restoran Zinfandel’s priprema posebni degustacijski meni.
2. Carpaccio, Teslina

Carpaccio također ostaje kod a la cartea. Vlado Lisak kaže da svoje goste ne želi opterećivati posebnim financijskim uvjetima. “Ako netko želi večerati samo carpaccio i tanjur paste, nama je to okej,” rekao nam je Carpacciov vlasnik. Carpaccio će imati double seating.
3. Dubravkin put, Dubravkin put

Dubravkin put pripremio je za Valentinovo dva menija, za 490 i 390 kuna. Drugi meni je zapravo skraćena verzija prvog, bez bifteka i pred-deserta.
- Raviol od jadranskog škampa, cikla
- Juha od celera
- Brancin pečen u začinskim travama
- Sporo pečeni goveđi file, gratin od batata i camemberta
- Love potion/ piña colada
- Ruby čokolada, malina, vanilija, zlato
4. ManO2, Radnička

Chef Hrvoje Kroflin osmislio je gastronomski prilično ambiciozan meni za Valentinovo u restoranu ManO2.
- Toro od gofa s paljenim limunom, fermentirana bebi korabica, kamenica s uljem pršuta
- Tartar Piemontese
- Lignje kuhane u telećem loju, komorač u glini
- Krvavica, hibiskus, kupus pečen u tijestu od soli i ugljena
- Steak Mano s teksturama krumpira
- Pet jabuka
Ovaj meni košta 400 kuna. Sparivanje vina stoji dodatnih 190 kuna
5. Le Mika, Teslina

Jedini francuski restoran u centru grada pripremio je klasičan francuski meni za 285 kuna. Le Mika također ima double seating
- Baršunasta juha od koraljne leće, mrkva i jabuka
- Souffle od sira
- Tournedos u umaku Madeira, s Maxim krumpirićima
- Creme brulée ili čokoladni mousse s đumbirom
6. Noel, Dukljaninova

Chef Goran Kočiš iskoristit će Valentinovo da promovira nove Noelove kasnorimske menije
4 slijeda
- Sashimi od jadranske tune, soja, wasabi
- Rižoto od jadranskog ježinca, lardo, grejp
- Janjeći Wellington, varijacije luka, jus
- Varijacije buče, jogurt
430 kuna
7 sljedova
- Pastrva iz Krke, nar, jabuka
- Torchon od gusje jetre, crni orah, brioš s makadamijom
- Teksture celera s crnim istarskim tartufom
- Jadranska riba, sedam tehnika peršina
- Odležana patka, cikla, kim, agrumi
- Odojak, krumpir, smeđi maslac , lješnjak
- Šnenokle
690 kuna
7. Pod zidom, Pod zidom

I meni za Valentinovo pokazuje kako se Pod zidom u kontekstu bistronomije vješto koriste gastronomski elementi
- Tartar biftek
- Gnudi , batat, ukiseljena rotkvica
- Kuhana govedina, mrkva, hren
- Bijela riba , šalša, komorač , blitva
- Teleća plećka, panko , špinat, paprika, jus
- Panna cotta, maline
250 kuna, sparivanje s vinom još 140 kuna
8. ReUnion, Canopy by Hilton, Branimir Centar

Chef Marinko Topalović priredio je mesni i riblji meni. Oba su, baš kako treba za Valentinovo, povezana kamenicama. U ReUnionu nastupa mlada pop zvijezda Zsa Zsa
Mesni meni
- Tartar biftek, kamenice, majoneza od soje, pečena cikla
- Juha od tortilje s kremom od avokada i pečenom paprikom
- Steak umotan u lardo, pire od celera s tartufima
- Naranča i paška skuta
Riblji meni
- Tartar od lososa s kamenicama
- Juha od brancina s limunom i šafranom
- Steak od tune, mariniran u soji i mirinu
- Kuglice bijele čokolade punjene sladoledom od vanilije i malinama, rastopljena crna čokolada
ReUnionov mesni meni košta 295 kuna, a riblji 270 kuna
9. Zinfandel’s , Esplanade, Mihanovićeva

Chefica Ana Grgić u raskošnoj Zinfandelovoj blagovaonici poslužuje jednako raskošnu večeru. Tijekom večere u Zinfandel’s u će nastupiti pjevačica Artemija Stanić.
- Blok od paškog sira, perle aceta, gel crvenog zelja
- Hrskave rolice s vrganjima, marmelada od vrganja, krema od vrganja
- Škampi u kadaifu, komorač, šafran, pjena od citrusa
- Lungić, umak od gorušice, ukiseljene rotkvice
- Millefeuille od čokolade, red velvet biskvit, krokant od badema


